Irre

Jag är mitt i utmattningens våld och försöker ta mig därifrån. Här skriver jag om hur det faktiskt känns på riktigt och vad som försiggår i mitt huvud. Välkommen in om du vill ha den osminkade sanningen!

Dessa Greker

Publicerad 2008-08-27 12:04:59 i Allmänt,

Helt otroligt! Fick ett mail igår där det står att det kommer att vara en introduktionsvecka som startar den 15 sep i Grekland. Asså allvarligt.. det enda vi fått höra hela tiden är att vi ska vara nere till skolan börjar den 1 okt. Så det var bara att slänga sig på telefonen och ringa Niklas. "Niklas! Packa väskorna för fan, vi åker om två veckor!". En sjukt förvånad Niklas utbrister "Jaha, fan va gött.. det är ju asbra väder där nere fortfarande"..medan jag själv tänkte "Fan också, hur jag ska nu planera om allt som jag tänk ihop så bra". Men  men.. det löser sig! Ska bli sjukt kul att komma dit. Måste bara boka resa och fixa boende men hur svårt kan det vara?! Planet går lördagen den 13:e.. måste ta och skriva en lista på altt jag ska hinna göra innan jag åker.

Men fatta! om 2 veckor ligger jag där på stranden och bara njuter av livets glada dagar, fantastico! Vad jag hört rykten om så kommer vi förmodligen åka ut till lite öar under första veckan. Där skall det supas och solas! I long for it!

Back to life

Publicerad 2008-08-25 12:01:20 i Allmänt,

Umeeee!!! Åh vad jag har längtat och nu är jag äntligen här. Började med en 12 timmars resa igår. Hade personalfest dagen innan  och gick väl och la mig runt halv två.. vaknar halv sex oxh inser att jag kommer få sova en kvart till. Dricker två ton vatten och går och lägger mig. När jag vaknar är jag alldeles skakis i hela kroppen och är garanterat fortfarande full! Kan inte beskriva hur dåligt jag mådde på bussen och tåget in till Stockholm. Började fundera  på hur  jag skulle få tag i en påse =P Men efter att ha somnat i några minuter på tåget så mådde jag en smula bättre och sen gick det bara uppför. Mötte Kicki på bussen (min ex. roomie), snacka om oväntat! Resan gick då lite snabbare =) Väl framme i Umeå klockan sju så klarade jag inte mycket mer än att gå och lägga mig i soffan och kolla på TV.

Idag är det pluggande som gäller, sen handla present till Carro och besöka systemet. Ikväll händet det; E-puben opening! Då ska det festas som aldrig förr! Dansgolvet, here I come!

Känns som att jag tänkte tanken för någon timme sen "åh, det där ska jag skriva i bloggen".. glömde såklart bort det. Det är nog som David säger.. jag och Johanna S är mästare på att tänka på något som vi ska säga.. men innan hjärnan hinner samarbeta med munnen så har vi glömt bort det. Minnet är bra, men extreeeeemt kort! Kanske är därför som jag och Johanna kommer så bra överens.. vi är lika lost/sjuka/störda/wierd båda två.



Hur får man styrkan att göra något man verkligen inte vill?

Publicerad 2008-08-17 15:37:17 i Allmänt,

Varför tycker jag att alla mina kurser är tråkiga? Tänk vad mycket lättare det skulle vara att sätta sig ner och öppna böckerna om man tyckte att det man läste var intressant. Tänk att få börja en ny kurs med att tänka "åhh vad kul det ska bli" istället för "åh fy fan.. inte en till skitkurs". Problemet med mig är att jag helt enkelt inte tycker att någonting som jag inte kan är roligt. Jag kan tänka mig att sitta och diskutera i grupp om ämnet och tycker att det är jätteintressant när jag väl förstår men vägen dit är verkligen pest och pina!! 

Tänk glada tankar.. imorgon åker jag till Skåne och sen blir det personalfest när jag kommer hem och efter det är nästa destination UMEÅ!! =)

Kräftskiva

Publicerad 2008-08-16 16:40:13 i Allmänt,

Igår var det ju som sagt kräftskiva hemma hos Petter. Åkte bil dit och trodde verkligen att jag skulle köra vilse, men icke! Galant kryssade jag mellan filerna i storstan och hittade rätt direkt.

När jag kom dit så inser jag att jag ska upp till 19:e våningen! Herregud, jag som alltid tar trapporna för att jag är livrädd för att åka hiss. Jag ringde Petter som fick agera moraliskt stöd och jag tog mig faktiskt upp utan något panikanfall..börjar nog bli gammal eller nåt. Väl där uppe så ångrade jag mig inte en sekund. Mitt på Götgatan med en helt underbar utsikt över hela Stockholm. Jag ska flytta till Söder när jag bli stor har jag kommit fram till.

När alla anlänt så började vi äta kräftor, göra våra egna partyhattar, sjunga sånger och dricka snaps. Laddade som satan tog vi oss ut någonstans (fråga mig inte vad det hette) och partade. Efter det blev det efterfest för min, Idas, Jens, Jonas och Lars del. När klockan började närma sig 6 så tyckte vi att det var dags att börja röra sig hemåt. Efter att ha sovit i fyra timmar så tog jag sedan bilen hem från stan.. inget att rekommendera direkt. Mådde inte prima om man säger så och känner mig lite sisådär just nu.

Men satan va kul det var att träffa lite Umefolk igen! Tack för en mycket trevlig kväll! =)

Vart ligger Lund?

Publicerad 2008-08-15 16:16:10 i Allmänt,

Såg på en intervju igår på 1:an om OS. Dom snackade med någon snubbe som jag tror är en föredetta boxare..Asskön grabb! Intervjuaren började prata om någon snubbe som hade uppfunnit några nya "kuddar" att boxas med och kommentaren på detta blev "den som uppfann dessa kuddar borde få Nobels fredspris". Sen började dom prata om att han bott tillsammans med nån snubbe (har glömt namnet) som skulle köpa mjölk.. han kommer tillbaka 3 MÅNADER senare och det första som ex. boxaren säger är "och vart har du mjölken?!" Sköööön kille!

Pratade med David idag i telefonen och vi började prata om hur jag ska köra när jag åker dit (på måndag).. jag frågade om jag skulle åka förbi Lund eftersom sheila ska med och det skulle jag tydligen. Sen frågade jag vart Lund ligger i förhållande till Malmö. Efter ett tags funderande så svarar han lite tveksamt "jaa...för mig ligger det ju norr om". Haha, vadå för mig? Så det skulle ligga söder om för mig då eller? Bra svar!

50-års fest, kort resumé

Publicerad 2008-08-14 22:49:21 i Allmänt,

Har glömt att uppdatera om 50-års festen.

Den var mycket trevligt och maten var kanongod. Tack rökeriet för en underbart delikat lax!


Så här trötta var vi däremot efter festen när vi skulle fira nästa man, Klasse!

Minne, jag har tappat mitt minne!

Publicerad 2008-08-14 22:23:02 i Allmänt,

Ibland har jag svårt att förtränga saker som inte har någon betydelse och som egentligen borde vara förbi och passé för längesen. Måste försöka att vara mindra långsint annars blir det bara jobbigt i längden. Inte nog med det.. jag är även bäst på att göra det värre för mig själv genom att påminna mig om den tiden. Inte speciellt smart kanske...

Idag jobbade jag min sista dag =) Kom hem, åkt och handlade och gjorde sedan två skaldjurspajer. En att äta till middag och en att ta med till Petter imorgon när vi ska ha kräftskiva. Ska bli sjukt kul att träffa lite Umeåfolk innan Grekland =)

Jag är helt hopplös! Har helt tappat minnet! Glömmer mina saker överallt hela tiden.. kollegorna börjar bli vana nu.. kom tillbaka till jobbet idag efter att ha glömt min vinflaska och det första folk frågar är "och vad har du glömt nu då? plånboken?" Brukar vara så att det är en klassiker för mig att glömma plånboken överallt på jobbet. Skärpning! 

Bad i regnkläder

Publicerad 2008-08-13 21:18:34 i Allmänt,

Skulle segla med Linus i måndags.. Vi packar ihop en liten kylväska med vatten och bullar och ger oss iväg ut mot NSS (seglargrejs i Nynäs). Jag har länge sett fram emot detta eftersom jag aldrig seglat förut.. skall kanske nämnas att vi seglade en sån där liten båt med ett segel och ingen 10 meters svindyr segelbåt =P

Vi kommer dit och Linus börjar ta fram grejer.. jag frågar efter ett litet tag vad jag ska ta fram till min båt. Linus skrattar till lite och förklarar för mig att det tar typ en vecka att lära sig segla. Jag accepterar men blir lite småbesviken..trodde ju det skulle vara en enkel match. Men men, jag hjälper istället gladerilgen till med att sätta upp segel och spänna en massa rep och grejer. Efter ca en halvtimme är vi redo. Jag hade förberett och tagit på mig regnbyxor över träningsbyxorna och hade till och med långärmad tröja så jag skulle slippa frysa i blåsten. 

Dags att hoppa i båten! Jag sätter mig först och Linus hoppar sedan i och ber mig dra in nåt snöre.. Jag drar och drar och tillslut så kommer vi ut en liten bit.. Sen gör vi den första svängen "AKTA HUVUDET" sådär ja! Så höll man på att få den där stången i skallen.. hade suttit fint. Sen dags för nästa sväng.. lite mindre galant den här gången så jag och Linus får hänga oss på kanten för att inte välta.. vi får lite fart och ska svänga tillbaka igen. "Släpp ut på repet" hör jag Linus ropa och tänker snabbt att det bästa sättet att få ut repet snabbt är ju att helt enkelt släppa det.. Vips, så stod vi helt plötsligt stilla medan jag och Linus kämpade förgäves med att försöka få båten att inte kantra. Men icke! Båten dog och vi med den ;) Simmandes i mina regnbyxor som jag tagit på mig för att inte få lite vattenstänk på byxorna så kunde jag inte låta bli att bara skratta åt eländet! Men det var kul så länge det varade =)  

Varför inte gråta om det gör ont?!

Publicerad 2008-08-10 13:38:03 i Allmänt,

Jag har funderat på en sak.. När man är liten och gör illa sig så börjar man ju nästan alltid gråta. Varför gör man inte det nu när man blivit lite äldre? Det gör ju fortfarande lika ont, och även om det gör ondare så gråter man inte iallafall. Här om dagen så vek sig min nagel åt andra hållet och det gjorde så otroligt ont att jag knappt kunde få fram hur mycket kunden skulle betala.. Men inte grät jag för det inte. Det får man ju inte göra längre.. nu får man bara gråta när man blir sårad psykiskt eller om man blir riktigt lycklig. Konstigt...

Good old times!

Publicerad 2008-08-10 13:30:20 i Allmänt,

Jag saknar F4, jag saknar allt som har med F4 att göra och jag saknar allt som vi gjorde tillsammans!! Jag har en riktig ångestdag idag! Vad ska hända nu? Vem ska jag berätta allt som hänt under helgen (bakom stängda dörrar) för och vem ska jag vända mig till om jag får några problem? Jo, jag vet.. det finns telefon, men det är itne samma sak! Jag vill ha dom här, som det har varit den sista tiden och så som jag alltid vill att det ska vara!!

 

Gynekologen har anlänt!

Publicerad 2008-08-08 20:55:10 i Allmänt,

Jobbat? Jajamensan, heldag igen! Hände en fantastisk grej på jobbet idag. Det är såhär.. förra sommaren jobbade jag också på systemet och där finns en gubbe (kund) som vi kallar gynekologen. Denna gynekolog är allas fasa! Han kommer in varje dag och frågar efter en j*vla massa nya vinsorter som vi förmodligen inte har eftersom vi bara får in vissa. Sen blir han asarg för att vi inte har det han vill ha och börjar skälla på en. Så iallafall.. förra sommaren.. Han kommer till min kassa och jag bestämmer mig för att nu ska jag fan säga till honom hur han ska göra. Han börjar att fråga efter vinsorter som vi inte har och när han frågar efter det tredje så blir han asarg och skriker "men vad fan har ni i den här butiken egentligen?!" jag höjer rösten och svarar "vi har det som finns i montern, kolla där". Sen fortsätter konversationen/konflikten. Det slutar med att jag lämnar min kassa, går in på kontoret och hämtar chefen som får avsulta köpet. Sen dess har jag inte sett röken av honom..förens idag! Han kommer in som vanligt, tar en nummerlapp och sätter sig ner på bänken. Alla börjar ju jävlas med mig och säger att han är på besök. Jag biter ihop och tänker att det kan ju inte vara möjligt att han kommer just till min kassa.. men jo! Klart han gör det! Jag brer på med det största smilet jag kan åstadkomma och säger glatt "hej hej". Gynekologen tittar på mig och, läs noga nu, säger HEJ ganska glatt tillbaka..sen är han glad och trevlig under hela köpet och tar bara varor som vi har i sortimentet.. Helt chockad står jag där och önskar en trevlig helg. Helt otroligt! Vet inte om det är för att han har respekt för mig eftersom att jag blev arg sist eller om han helt enkelt hade en bra dag. Kände mig som dagens segrare, borde fått ett pris för det ;)

Kom på en sak idag när jag åkte bussen hem..(brukar för övrigt inte åka buss hem så det var en stor grej för mig) För några år sedan när jag gick på gymnasiet så åkte jag som vanligt bussen till skolan. Men en morgon gjorde jag en spännande upptäkt. Bussarna hade utrustats med en "speaker". För er som inte vet det så bor jag i en liten håla utanför Nynäshamn och att sätta en sån grej på bussarna här är verkligen slöseri. Jag kunde inte låta bli att skratta fast jag satt själv på bussen den morgonen när jag hör tanten med den hesa rösten i högtalarna "nästa Sorunda kyrka". Det bästa är när man kommer till hållplatsen där jag går av och det verkligen låter som att hon säger "Sorunda PUNGsionärshem"..tänk att så lite kan göra så mycket!

Imorgon blir det 50-års party, ska bli trevligt! Börjar bli lite sugen på att få komma tillbaka till Umeå och festa loss på riktigt igen bara =) Får hålla mig imorgon däremot.. uppskattas inte riktigt att supa där..


     

Tålamod, kommer med åldern?!

Publicerad 2008-08-07 21:01:13 i Allmänt,

Idag har jag jobbet kort dag, vilket innebär 8-11. Klockren tid! Man hinner knappt komma dit så ska man gå hem igen =)

När jag för en gång skull slutar tidigt så passade jag och Linus på att gå till hans farmor (där hans pappa ska fira sin 50-årsdag på lördag) och sätta upp ett partytält..ibland önskar jag verkligen att jag hade mer tålamod än vad jag har med såna grejer. Det började ganska bra.. fattade inte riktigt hur vi skulle få ihop det med dom där grejerna som sitter i mitten och fäster alla pinnar i varandra men det kände jag att jag kunde leva med. Sen kom det! Dom här pinnarna hade ett litet hack som man skulle stoppa i den andra pinnen. Det gick ju jättebra till en början men sen när man skulle sätta en pinne på andra sidan och behövde dra lite så åkte den andra pinnen ur. Okej, tänkte jag första gången. Lunga dig Irene det är inte så farligt. Tredje gången fick jag nog! MEN, den här gången skrek jag itne som en idiot och gick därifrån.. den här gången var jag vuxen! Jag tog ett djupt andetag.. svor lite tyst för mig själv, och gick sedan och fixade med en annan pinne. Snacka om stolt jag var över mig själv då!

Sen kom nästa eldprov.. jag slängde ur mig idén om att plocka blåbär och sen göra en blåbärspaj tidigare på dagen, Linus nappade på den idén. Så efter tältuppsättningen bar det av ut i skogen med två glassbyttor och en bärplockare. Med Linus byxor, tröja och strumpor och med Linus farmors stövlar kände jag mig som "King of the blueberries". Jag ändrade mig snabbt.. vi kommer ut i skogen och blåbären är verkligen pyttesmå.. Linus hade fått ett tips av sin far att vi skulle söka efter en plats där det varit mycket regn..där skulle vi hitta de bästa blåbären. Efter mycket om och men så hittade jag väl kanske hela tre stycken buskar med hyfsat stora blåbär medan Linus nöjde sig med de små bebisarna. Efter en kvart hade jag tröttnat men även här agerade jag vuxen och höll min käft ett tag och passade på att njuta av att vara ledig och ute i skogen så länge =)



När vi kom hem gjorde Linus en suuuupergod blåbärspaj som gjorde var enda sekund av plockande värt det! Jag gjorde en fiskgratäng som höll samma klass som pajen. Helt enkelt en helt underbar "ledig" dag!

På återseende mina vänner!

Häng med i svängarna

Publicerad 2008-08-06 20:03:26 i Allmänt,

Har jobbat ännu en heldag.. Känns skönt faktiskt. Börjar komma in i rytmen så jag är inte lika trött som vanligt när jag kommer hem längre. Skulle skoja till det lite med en kund idag tänkte jag så när han kom till kassan helt dyngsur så frågade jag lite ironiskt "det regna inte ute va?" ;) svaret blev kort och gott "Nej" tydligen fel person att skämta med.. hatar när det händer för efter det kommer alltid den lika efterlängtade, pinsamma tystnaden.

Fick ett MMS av David för ett tag sen.. kunde inte öppna det för jag har en ganska gammal mobil nu sen jag tappade min andra hyfsat hårt i trappen så den gick sönder.. i vilket fall som helst.. jag skulle kolla det här MMSet på halebops hemsida idag och knappar in kod och allt jag fått i ett SMS. När det enda jag har kvar att göra är att trycka på knappen "visa" så inser jag att det inte finns någon.. kunde alltså inte se MMSet. Detta hade för mig varit sjukt irriterande om det inte vore så att jag visste att MMSet är en voffla med sylt och grädde, fast lite går jag och stör mig på det iallafall. Det är en grej som jag har lite svårt för. Om jag vet en sak men inte tex kan komma på ett namn så blir jag tokig och går och tänker på det hela dagen. Johanna S (Sandman) och jag är precis likadana där.. förut gick jag en hel dag och funderade på vad hunden i Kopps heter som ska lära sig "kanin".. blev tillslut tvungen att skicka ett mess till ett flertal personer för att sedan googla svaret =P Dickens heter han förresten.. för övrigt en sjukt rolig film! 




Så har man klarat ytterligare en dag

Publicerad 2008-08-05 19:49:08 i Allmänt,

Har jobbat heldag idag, 8 - 18.30.. det blir lite tungt efter ett tag och man får väldigt ont i fötterna.. men ser man det från den positiva sidan så får man en massa pengar som man sen kan spendera på en massa bra grejer..som student brukar man ju ha ett sinne för vad som är bra att lägga pengar på.

Måste bara berätta om Kelly, en jobbarkompis. Härom dagen så var det sjukt mycket folk och när vi precis har öppnat och kunderna strömmar in så tar Kelly i från tårna och skriker "Gooooooood mooooorgon NYNÄSHAMN!!". Sjukt kul! Kunderna blev lite paralyserade typ. Bara en brasilianska kan få ett sånt ryck..

Åter igen har jag lyckats överträffa mig själv.. den här gången gäller det mina glasögon som jag tappade bort i lördags. Jag minns att jag gick från bilen till jobbet och kom på att jag fortfarande hade glasögonen på mig, och jag vill inte jobba i dom.. men inte orkade jag vända inte så jag tog med dom på jobbet och la dom.. ja, någonstans. Alla på jobbet är nu engagerade i min glasögonletning och Ekaterina har tillochmed frågat om hon ska börja gå igenom soporna för att leta efter dom.. Imorse när jag skulle gå och sminka mig så drog jag upp sminkväskan ur ryggsäcken och la då märke till mitt glasögonfodral.. tänkte att här kan dom ju ändå inte vara men jag kollar för säkerhets skull. Var dom där? Jajamensan! Helt otroligt.. vågade knappt berätta för dom på jobbet vart jag hade hittat dom sen när jag kom dit..

Så vad drar jag för slutsatser och lärdomar av detta? Förmodligen inga men så småningom så kanske jag lär av mina misstag.

Hej, jag heter Irene och ibland har jag lite svårt att tänka steget längre

Publicerad 2008-08-04 20:33:36 i Allmänt,

Skulle åka hem från jobbet härom dagen.. Låser upp bilen, sätter mig på förarsätet och kollar över på passagerarsätet, får till världens ryck när jag inser att dörren är upplåst och tänker "herregud!! här har bilen stått olåst hela dagen".. inser några sekunder efter att jag sitter i bilen och precis har låst upp.

Priset för dagens pucko går till Irene Andersson!

Sådär ja..

Publicerad 2008-08-04 17:00:45 i Allmänt,



..nu börjar det arta sig! Har fixat en blogg för att öva lite inför min utlandstermin i Grekland under hösten. Måste ju rapportera allt därifrån..

Jobbar just nu på systembolaget i Nynäshamn och trivs som fisken i vattnet! Massa trevliga kollegor och glada kunder.

Dagens händelse (i typ förrgår..): Det kommer in en dam/tant och vill ha ett rosévin, Rotari.. Sen frågar hon mig och det finns ett annat rosévin som jag kan rekommendera till henne, gärna från Spanien; Cava runt 70 kr. Det första jag kommer att tänka på är marques de monistrol.. förstå hur förvånad jag blir när detta visar sig vara just ett vin från Spanien, Cava och kostar 69kr! Att rekommendera viner är inte det lättaste men satan vad stolt jag blev över mig själv när jag lyckades åstadkomma detta! Bara ren tur men iallafall.. levde på det resten av dagen.

Snart är det dags att skjutsa Linus mamma till en kompis eller vännina som man så fint kallar det när man kommit till 40+

Over and out!

Om

Min profilbild

Irene

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela