Irre

Jag är mitt i utmattningens våld och försöker ta mig därifrån. Här skriver jag om hur det faktiskt känns på riktigt och vad som försiggår i mitt huvud. Välkommen in om du vill ha den osminkade sanningen!

Det är inte lätt att vara 40/50-taggare på facebook

Publicerad 2010-02-19 14:12:43 i Allmänt,

Satt och pratade med min kära mor i telefonen idag och uppdaterade henne om läget i Umeå när vi kommer in på ämnet facebook. Efter lite diskuterande så frågar mamma mig vad det betyder att "puffa/poka" någon. När jag sedan kollar runt på facebook så ser jag att en vän till familjen, Renée har som facebook status "På FB språk, vad betyder att puffa någon?" Underbart bra status, men det underbaraste måste ju ändå vara konversationen som följer efter statusen:
  1. Jeanette: ?, jag brukar puffa mina kuddar:)
  2. Agnetha Agge: Ingen aning jag heller, puffar bara cigg...
  3. Annelie: klicka och prova.....du får puffa mej!
  4. Renée: ok, ska testa...
  5. Renée: Nu har jag puffat tig Anneli, hör av dig och berätta om det hände något...
  6. Susanne: Vad hände...?? Har alrig puffat nån...inte med flit iallafall
  7. Andreas: Hmmm undrar vem som kommer bli årets FB rookie!
  8. Annelie: nä, jag märker ingenting.....nu har jag puffat dej....märker du nåt?
  9. Andreas: Hahahahaha ni är ju för roliga alltså! Annelie du kan ju fråga ngt av dina barn så får du veta.
Jag vet inte vad jag ska dra för slutsatser av detta. Kanske att facebook inte inriktar sig till just denna målgrupp eller att målgruppen i sig har lite svårt att hänga med i dagens utveckling. Hur som helst så är det mycket underhållande och därför röstar jag FÖR att dessa människor ska vara fortsatta användare av facebook :)

 

Dan före dan före tentadan

Publicerad 2010-02-17 22:50:44 i Allmänt,

Efter en hyfsat produktiv dag på Umeå Universitetsbibliotek med bland annat kullerbyttor, filmning, övning på sammanfattning och mycket mycket fniss så känner jag mig ändå ganska nöjd med dagen måste jag erkänna.
Då vi sitter runt ett bord i biblioteket upptäcker jag ett litet svart hårstrå på bordet (Det skall observeras att vi pluggat några timmar och humorn var på en allvarligt låg nivå). Jag konstaterar snabbt att detta måste vara ett pubishår, att det råkar vara så att Erik sitter närmast detta och han blir självklart anklagad för denna otrevliga incident. Jag tar lite försiktigt och släpper ner håret på marken samtidigt som jag inser att Erik kanske ville ha tillbaka det. Artig som man är så frågade jag om han ville att jag skulle plocka upp det igen. Han kolla länge och väl i byxorna för att se om det saknas något och slänger sedan ur sig kommentaren "Nej, det är inte så mycket där nere". Tack Erik, då vet vi....

Lite humörsrubbade kanske?

Publicerad 2010-02-16 19:58:40 i Allmänt,

Idag har det inte varit en allt för effektiv dag. Tentan äger rum om tre dagar och jag började lite lätt ta mig igenom sammanfattningen idag. Jag var inte direkt ensam om denna nedgång, man är ju alltid i gott sällskap med blivande roomies och annat tentafolk. David bestämmer sig för att riva sin sammanfattning, packa sina saker och gå hem, Erik la ned efter några timmar (med ett svängande humör då indesign inte gjorde som han ville) och jag och Johanna är lite allmänt depp nu då vi sitter kvar själva på skolan. Men, nu är ju detta en kommentarblogg från och med idag så jag tänkte bara dela med mig av Fias snygga uttryck: Vi befinner oss i en emotionell dalbana (vad hände med bergen?) Allvarligt, hur negativt låter inte det? När når man botten liksom? Det bara dalar och dalar och det finns inget ljus i mörkret. Men det är väl lite så det känns.. 3 dagar innan tentan.

Nu smäller det..

Publicerad 2010-02-16 14:13:28 i Allmänt,

.. jajamensan! Nu är det dags för en omstrukturering av bloggen. Då det börjar närma sig slutet av min tid som student på Umeå universitet så tänker jag dela med mig så mycket som möjligt av de kommentarer som hoppar ur folks munnar under dagarna.
  • Idag tror jag att dagens klantigaste kommentar kommer från allas vår käre Gustav Andersson som gärna talar innan han tänker. Situationen utspelade sig på följande vis:
Vi sitter i Universum och diskuterar varandras magar och det konstateras att många har drabbats av en viktuppgång sedan början av universitetstiden. Jag sitter och drar in magen samtidigt som David slår med knytnäven för att jag ska dra in den så mycket som möjligt. Då mina vänner, då kommer kommentaren "Shit Irene, när du sitter sådär så har du ju fan bröst" Behöver jag säga att Gustavs ansiktsfärg byttes ganska snabbt och att en ursäkt kom med ljusets hastighet?!
  • Erik drog en fin kommentar i samma veva: "jag kunde inte svälja förrän för sex år sedan" Tolka den som du vill...
Tala innan man tänker? Varför? Det är ju sjukt jävla tråkigt!!

Om

Min profilbild

Irene

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela